Thursday, 22 December 2011

sentap !

ok entry ak kali ni bab ak mule ase mnyampah ngan dua owang ni...
ak tlis entry ni bkn nk bruk kn sape-2 tp cme nk lpaskn mara n gram ni je...
nk mara owang tu,xsmpi ati..al mklum..ko tu ag tua dr ak..ak msih respect kt ko..so jgn wat ak ilang ase respect ngn ko..
lau u all tau..diam-2 je la ea...

ak agak skit ati sejak dua menjak ni bab ko wat uma tu cam hotel..sske ati ko je ko kua n msuk uma tu..ko igt tu uma mk bpak ko??? 
haishh skit ati ak yg memandng n mendgar ar..ko wat dosa ak ni bertambah-2 ngn mngumpat sal kau !
maybe cre n stail ko mmg da cm tu dr dlu, tp jgn bwk dlm uma ni pliss...ak menyampah.. !
jgn sampi ko bwk jantan lek uma sudah la yerk ! mse tu ak da xde ase resct kt ko...

Tuesday, 20 December 2011

untuuk kau bernama KAWAN

Kawan
bila rasa ingin menangis
hubungilah aku
aku takkan suruh kau berhenti menangis
tapi...aku akan kata
"aku ingin menangis dengan kau
tapi tak leh lama sangat
nanti habis air mata aku"

Kawan
jika terasa nak larikan diri
jauh dari masalah yg menyelubungi
maklumkan aku
aku takkan halang kau
tapi... aku akan kata
"berlarilah bersama aku
untuk kau lupakan sementara masalah
cuma jangan terlalu laju
aku tak larat nak kejar
kaki aku pendek."
dan lepas itu aku juga akan kata
"Kau tak boleh selamanya lari dari masalah, hadapi ia"

Kawan
jika kau kecewa keluargamu tak bahagia
beritahulah aku
aku takkan minta kau benci pada keluargamu
tapi… aku akan kata
"Kajilah punca kekecewaanmu, dan pa
ling pentingterimalah segala ketentuan Allah..." 
Kawan 
jika kau kecewa
dengan hubungan kawan kau tu satu hari nanti
 
ceritalah pada aku
 
aku takkan memburukkan dia

tapi aku akan kata
"cubalah letakkan diri kau ke dalam dirinya,
dan kau akan mengerti..." 

Tetapi kawan
 
jika suatu hari aku berdiam diri
 
aku tak balas sms kau
 
aku tak angkat panggilan dari kau
 
hubungilah aku segera (kot emel ke, kot surat ke)
 
sebab waktu itu aku
 
ermmm...
 
aku sangat perlukan kau (dan aku malu untuk mengakuinya)
 
atau mungkin
...
aku telah kekal bersemadi
diruang nan dalam dan sepi.

aku copy cerpen ni bab ak ase ade something yg nk disampaikn n ak amek bnde ni tok dri ak sndri..

Monday, 19 December 2011

aku bahagia....

ok ak bhagia sgt-2..
ati ak kian berbunga...
time ksih sygku bab kau bg ak kbhgiaan yg xterhingge nilai nye..ak tau ko sehabis boley tok beri ak kebhgiaan..
time ksih syg..

ok smlm Dear ajk g date..tp bler tnye nk g mne,msing xtau..hahaha tu la mslh ktowng tiap kli nk kua date..
last-2 Dear amek kptusan ajk date kt zoo..
hihihih..bunyi ny cm sweet sgt !
ok smlm ak, ida,dila,ajak n my dear g zoo..
memandangknskng msin ujan..ktowang nk kne tggu dlm keta tok bbrape mnit smntare tggu ujan mula reda..
ok 15 mnit dok dlm keta..kebosanan tggu ujan yg xbenti2..
bler ktowang da grak,tok g ke tmpt plan B, ujan reda..ktowang tros cr parking n g gak zoo..:)
hihihi romantik sgt !
first time beb date kt zoo...

mmandangkn waktu msih awl,ktowang plan g tgok wyang lak..
hehehe..
ok ak ngn dear tgok Ombak Rindu..
and the gigirl n ajak g tgok Alvin & the chipmunks...:)
jujo,ak nangis !

actually byk pic yg ak nk kongsi ngn kowang..tp ak xmsukkn ag..
so tggu next entry ok !

luv u syg..
baby hepi sgt ngn papa smlm...


Wednesday, 14 December 2011

oh praktikal !

ok praktikal..!
actually ak  xske praktikal..hahahaha
statement xley bla kn..

bkn nye ape..ak tau lau keje kt cni mmg xbyk sgt keje..bg ak bia ade jeke jgn xde keje..ermmm bosan!
biler xd keje,ni la keje ak...on9 smpi lebam!

kwn-2 ak yg len da praktikal da nk msok sbulan,ak ni msih terkedek-2 nk start praktikal...huh tension weyyy...t xpsal-2 ak bis praktikal lmbat dr e yg da dtetapkan...

tak suke..!

ok biler da start keje ni..cm byase la..bdn pn pnat..lek uma jer tros melantak..kol 8.30 mate da mngantok..



cian my papa kne tahan cm ni selame 3bulan..:)

Saturday, 10 December 2011

excited..!

ok..ak selamat smpi di PG-Pasir Gudang kt Tman Tanjung Puteri Resort..uma syg-2 ak..fiza..dila..ida..n k.ana..ak excited sbnarny nk dtg uma syg-2 ak ni..da 3mggu diowang start pratikal bru skang ak dpt tgok uma diowang n suasne kt cni..

hahahah..jujo la kowang..biler ak dok cni,ak cm da keje..yela pg-2 ak da ikut cik fiza anta yg len g keje..pg-2 da bgun tok mempersiapkn dri..t tghri ikut g amek diowang lek keje lak..da cam mak g anta ank-2 ke skolah..hahaha

wahh meletop kowang ea..g keje cm nk hang out g CS.. :)
xpe ak tau syg-2 ak ni mmg meletop..

ok straight the point!
ak nk g ngedate ngn girlfren-2 ak rini..
and
...
...
...
..
...
..
..
..
.
.
.
.
wif my boyfie..huhuhu


excited la wey..:)
ye ar..nk kua ngn syg-2 ak..


Friday, 9 December 2011

Dugaan berat xbermkna Tuhan itu kejam..

"ya Allah..nape dugaan selalu dtg dlm idup aku Ya Allah..nape aku slalu diberi dugaan ini.."



ak sure..kowang sndri msti pnah trpk cm ni kn..yela..kite ni sntiase di hadap kn ngn dugaan yg Allah bri tok mnguji kekuatan iman n dri kite sndri..

ermmmm..

cm ak..ak xnafikan..idup ak sntiase byk dugaan yg msti ak hadapi..klu la ak de kuase tok tolak dugaan tu kn bgus..:) lau diikutkn ati n pasaan..ak ni da msok wad owang giler ngn dugaan yg dtg..kdang2 ase da givap sgt nk troskn idup n menghadap dugaan yg bkal dtg dlm idup ak..ye..ak ni sape la kn..insan yg hina..dugaan tu sntiase ade oleh Allah tok umat nye..

tp ak bangge ngn dri ak..pas mcm2 dugaan yg dtg..ak jd sorang yg lbey kuat..ak kuat tok berhadpan ngn ape pn yg dtg..ak ley control mslh ak..yupp..mmg kowang tau pompan ni lau de prob msti angin 1 bdn kn..ak pn kdang2 cm tu la..yela..pompan x cam laki..diowang ley control mslh diowang wisely..(untung larr jd laki)..tp akhrnye ak berjaye atasi segala dugaan yg dtg dlm idup ak..

ak sllu tertnye..nape Allah sllu bg ujian kt ak..nape msti AKU..nape AKU...sometimes ase nk menangis guling2 biler terkenang dugaan yg trpkse ak hadapi..



bila ak mintak untuk jadi lebih tabah, Allah bagi lah ujian tu. Mengikut level. Allah tak bagi ujian selepuk susah macam tu. Allah bagi by level. Ya. Setiap ujian yang Allah bagi tu, Cuma untuk mengukur tahap ketahanan ak dalam merempuhi ujian nya. Bila dah di ukur tahap pertama, then ujian kedua akan jadi lebih susah.

It's true that ujian yang Allah kirim kan ujian yang makin lama makin susah. Tapi tanpa ak sedar makin lama, ak makin tabah. Ye. Semakin matang. Yup. Matang. Nampak tak flow kedewasaan yang Allah atur kan kat situ.? :)


Nampak tak permainan kehidupan nya kat situ.? Bila betul betul luar had kita, serah kan aje pada Allah. Biar Allah yang urus kan. Allah tak kejam weyh..

                       #ak berjaya menjadi seorang yang kuat!!
                           Tahniah Nor Azyan Kamaruzaman..




tiada tajuk

ok siyesly da berabad ak x update ruangan ni..da bersarang blog ni..
bkn nye pe..kmlsn melande n ak ase xbnd yg bez ak nk kongsi ngn kowang .. :)
sori k u all..ak bkn sngje xnk update..ha ko mok dila..msti xske kn..bler tgok blog ak..tp ak xd update pape..hahaha..
ak xde cte bez ar..xcm ko..pretty gurl..ade je ko nk cte kn..:p
peace!

sekian...hahaha